Innedag (bokdag) idag…

En typisk innedag idag… vinden sliter i buskar och träd medan regnet piskar mot rutorna. Skönt att inte behöva gå ut. Dessutom var det ”en kväll på stan” igår, med god mat och några öl på bla Meze. Åt deras Biffteki som var riktigt god. Så, helt ärligt, det känns ganska najs att kura i soffan med några böcker som sällskap.

Böcker vi läser just nu:

Jag läser för tillfället ”Rymdväktaren” av Peter Nilson och ”Magi” av Angie Sage. ”Rymdväktaren” är Science Fiction, men inte lik någon annan SciFi jag läst. Annorlunda, men jag gillar den (läser den för andra gången). ”Magi” är Fantasy och nog egentligen mera riktad till ungdomar. Men efter att ha börjat högläsa den för Jeff och han ledsnat, beslutade jag att läsa ut den själv istället. Det är första delen i en serie om Septimus Heap, magiker.

Jeff läser själv serien om ”Almandrarna återkomst” av Jo Salmson och Peter Bergting. Han är inne på fjärde och sista boken som heter ”Genom drömmens rike”. Jättebra och spännande fantasy för barn runt 10 år. Är lätt att läsa och en del bilder som lättar upp. För honom högläser jag ”Blodsband” som är första boken i serien om ”Monsterflickan” av Stefan Ljungkvist.

Tim läser själv ”Spårhundarna och de fräcka stölderna” av Hermien Stellmacher. Annars följer han serien ”Drakherren” av Josefine Ottesen som är en spännande fantasy med många vältecknade bilder och lättläst text. För honom högläser jag antingen ”Svärdet i grottan” av Angie Sage eller ”Nattens drottning” av Mats Wänblad och Per Gustavsson, beroende på vilken han väljer… Dessa böcker passar utmärkt för en 8-åring.

Så för er som har barn runt 8 och 10 år… ovan är några idéer på bra böcker för barn i den åldern.

Annars… tycker faktiskt det kan räcka med regn nu. Saknar det fina vädret vi hade förra veckan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: